Jyu-Oh-Sei


Tip:  TV serie
Titlu Principal:  Juuousei
Titlu oficial englez:  Jyu-Oh-Sei: Planet of the Beast King
Titlu oficial japonez:  獣王星
Episoade:  11 ep
An:  14.04.2006 pana pe 23.06.2006
Gen:  Actiune, Adventura, Sci-Fi, Shoujo

Introducere

Acesta este un alt exemplu de serial pe care il iau doar uitandu-ma la o singura poza, cu personajul principal, de pe anidb :). Iar curiozitatea m-a indemnat sa iau cele 11 episoade ale sale, ca sa vad cat de mult pot sa dezvolte povestea - de obicei, la sfarsit imi doresc mereu al n+1 -lea episod. Povestea Action/SF a serialului a fost creata de o companie "obscura" - Itsuki Natsumi, dar animatia si productia a fost realizata de Bones, care mai are cateva nume relativ cunoscute la activ: Escaflowne, RahXephon, Wolf's Rain, Scrapped Princess, si Fullmetal Alchemist Movie. Dupa cum se poate vedea, Bones poate sa produca atat catastrofe, cat si animeuri de calitate, deci ramane de judecat cum a iesit Jyu Oh Sei (il puteti gasi scris si legat, Juuousei).

Poveste

Thor si Rai sunt doi frati gemeni care traiesc intr-o colonie spatiala, si isi gasesc intr-o zi ambii parinti morti. Mai mult, nici nu au timp sa afle ce s-a intamplat de fapt, ca se trezesc trimisi cu o naveta pe o planeta straina. In aceasta lume cu vegetatie luxurianta, si populata de condamnati la moarte, Thor descopera ca singurul mod de a parasi planeta este sa devina cel mai puternic in lupta, primind titlul de Jyu Oh Sei (King of Beasts). Inarmat cu singura arma gasita in naveta: un cutit laser, Thor isi propune sa se reintoarca in lumea sa, si sa afle cine i-a ucis parintii, chiar daca va trebui sa ucida pentru asta.

Personaje

Thor
El mai are un frate geaman, Rai, dar care nu poseda aceeasi tarie de caracter ca si Thor, si din acest motiv, sansele sale de supravietuire pe planeta nu sunt grozave. Thor este insa hotarat sa scape din acel loc, si nu se teme de nimic: ataca atat plantele cat si oamenii care nu-l lasa in pace, si reuseste destul de repede sa devina o persoana temuta si respectata de restul. Are probleme insa cu Tiz, pentru ca nu e pregatit pentru modul in care gandesc oamenii din aceasta noua lume, pe care el vrea sa o schimbe.

Tiz
Este o fata draguta si indrazneata din Sun Ring, una din comunitatile de oameni de pe planeta, si din primul moment in care il vede pe Thor, si-l alege ca sot. Numarul mic de femei de pe planeta le confera anumite drepturi, printre care si acesta, dar bineinteles ca Thor o refuza, acceptand-o doar ca prietena, si mai tarziu ca secund in conducere si sora. Tiz are totusi rabdare, si intelege ca Thor are nevoie de timp pentru a se obisnui cu modul de viata in lumea ei, asa ca se tine scai de el :). 

Third
Este un personaj foarte carismatic, dar si viclean, si in mod misterios, se afla in centrul tuturor necazurilor care apar. Nici macar nu isi cunoaste propriul nume, sau nu vrea sa-l divulge, dar se arata increzator in fortele lui Thor, iar cand Thor se decide sa formeze propriul Ring (comunitate), Third este omul din pozitia pe care o arata numele sau. Cu Thor pe post de Top (comandant), Tiz Second (mana dreapta :) si Third pe post de... Third, ei devin o forta politica si militara care in scurt timp ajunge la conducerea intregii planete, dar se pare ca Third are si o anume agenda personala de realizat, pe care nu o banuieste nimeni...

Impresii

Desi "distrugerea omenirii" si "civilizatia adusa in epoca medievala" sunt deja subiecte care se intalnesc destul de des, la fel ca universul post-apocaliptic, mie tot mi s-a parut interesanta povestea. ... mai ales pentru ca Thor este un fel de Jedi Knight autentic, in caz ca nu v-ati dat deja seama, dupa cutitul cu lama laser ajustabila :). Bineinteles, relatia sa cu Tiz ramane incerta, dar era de asteptat. In orice caz, 11 episoade sunt prea putine. Si veti realiza asta atunci cand se termina ep 10 si vedeti ca inca... nu s-a atins punctul culminant. Iar un episod e prea scurt pentru a prezenta atat punctul culminant al actiunii, deznodamantul, si epilogul. In acest caz, am ramas oarecum in stare de asteptare dupa final, pentru ca nu puteam crede ca au indraznit sa faca asa ceva: "they wouldn't! they couldn't have... they did?!?! omfg. WHY!?!?" In orice caz, acest mini serial a meritat atentia mea, si am ramas incantat de vizionarea lui. Daca va place genul Actiune, cu putin SF, aveti grija sa nu-l ratati. In fond, e destul de mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu